Glourious Basterds

Var på en pressvisning av Tarantinos nya film Inglourious Basterds igår. Filmen är helt fantastisk och som vanligt med Tarantino filmer får man inte vad man har väntat sig, man får mer!


The Basterds är en grupp amerikanska judar som leds av Lt. Aldo Raine, fantastiskt spelad av Prad Pitt, vars uppdrag är att döda och sätta skräck i nazister i nazi-ockuperade frankrike. Låter det som två timmars ultar-våld á la Tarantino? Visst gör det det. Men så är inte fallet. Visst. Det är väldigt våldsamt och blodigt när vi får följa Brad Pitt och hans basterds. Skalperingar, avrättningar med basebollträn och svastika graveringar i nazisters pannor. Men  parallellt med denna historien får vi följa Shosanna Dreyfus, spelad av Mélanie Laurent, en ung judinna som är ensam överlevande efter det att nazister ledda av Col. Hans Landa, spelad av filmen stora stjärna Christoph Waltz, brutalt mördat hennes familj. Shosannas jakt på hämnd är filmens centrum och när nazisterna planerar att ha en stor filmpremiär på biografen hon äger får hon äntligen sin chans.

Filmen är nästintill perfekt. Scenen när Col. Landa är på besök på familjen Dreyfus farm i början av filmen är helt fantastiskt skriven, regiserad och spelad och är enligt mig filmens bästa scen. Trots att filmen är så väldigt välgjord når den ändå inte upp till max betyg. Kan inte riktigt sätta fingret på exakt vad det är som drar ner betyget men för tillfället får filmen nöja sig med en fyra av fem.

Betyg: 4 av 5

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0